Retete cu dovlecei: Invata sa gatesti rapid cea mai gustoasa reteta de briose
Una dintre cele mai versatile legume din bucatarie romaneasca este, fara doar si poate, dovleacul. Daca incepi sa cauti in cartile de bucate, o sa vezi ca exista o varietate de retete cu dovlecei pe care le poti pune in practica imediat. Multe dintre ele nu sunt numai rapide, sunt si economice din punct de vedere financiar. Reteta de briose cu dovlecel este un astfel de exemplu.
Perfecte pentru a fi servite atunci cand iti vin prietenii in vizita sau, de ce nu, ideale atunci cand pleci cu familia in excursii, aceste briose gustoase vor cuceri pe toata lumea. Sa fii sigura ca dupa ce va gusta toata lumea din prajiturile tale minunate, te vor intreba din ce carte de retete cu dovlecei fantastica te-ai inspirat.
Asadar, daca pregatesti o petrecere de pomina in familie, daca vrei sa incerci o noua reteta pentru cei mici, daca te-ai plictisit de vesnica placinta cu mere, daca vrei sa uimesti pe toata lumea cu abilitatile tale de bucatar, pregateste lista de cumparaturi si fii atenta ca dovleacul sa fie pe primul loc. Si, pentru ca tot vorbeam despre lista de cumparaturi, inainte sa-ti spun cum se prepara exact aceasta reteta de briose, iti spun ce scrie in cartea de retete cu dovlecei, la capitolul briose.
Sursa: Adi Hadean
Retete cu dovlecei: Ingrediente
250 grame de piure de dovleac obtinut dintr-un dovleac bine copt
250 grame de faina
150 ml ulei
100 ml lapte
3 oua
½ ceasca de miere naturala
2 lingurite de scortisoara
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
½ lingurita de sare
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
Retete cu dovlecei: Mod de preparare
Inainte de a porni la lucru efectiv, este important sa-ti pregatesti tava si sa incalzesti cuptorul. Asadar, programeaza-l la temperatura de 180 de grade si, in paralel, pregateste 15 forme de briose de hartie pe care le poti aseza intr-o tava speciala, pe care in prealabil ai uns-o cu ulei.
In continuare, pregateste compozitia acestei retete cu dovlecei. Intr-un bol, amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si scortisoara. Intr-un alt bol, amesteca ouale cu mierea, peste care pune piureul de dovleac, uleiul, laptele, vanilia si amesteca pana se incorporeaza bine. La final, amesteca cele doua compozitii, insa ai grija sa nu exagerezi sau sa se faca cocoloase.
Aluatul astfel obtinut se imparte in formele de biose si se lasa la cuptor 17 – 18 minute. Inainte sa le servesti, lasa-le sa se raceasca.
Si, daca tot vorbim despre retete cu dovlecei, ai putea sa incerci si Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor!
Sursa foto: colectiadebriose.ro